Schoolstraat 30 | 8750 Zwevezele
+32 496 25 25 95
Waarom een sauna kopen?

Ontspannen in een traditionele Finse binnen- of buitensauna

Een sauna sessie is ongetwijfeld heerlijk relaxerend voor lichaam en geest en heeft vele positieve effecten op ademhaling, bloedcirculatie, huid en weerstand. Maar een saunabezoek is doorgaans nogal duur, zeker wanneer u een bezoek aan een privésauna verkiest. Een goed onderhouden sauna gaat gemakkelijk 10 tot 15 jaar mee. De investering op langere termijn in een sauna bij u thuis voor uzelf en uw gezin is het daarom waard. Met een eigen binnen- of buitensauna kan u elk moment in alle rust en privacy genieten.

Voor het installeren of bouwen van een traditionele sauna is er ervaring en vakmanschap nodig. De cabine moet immers bestand zijn tegen hoge temperaturen en luchtvochtigheid. Een goede isolatie en luchttoevoer zijn bijgevolg essentieel, terwijl afhankelijk van de grootte er aanpassingen aan uw elektriciteitsvoorziening uitgevoerd moeten worden.

Vitaluxe biedt verschillende saunacabines aan voor binnenshuis, waarvan u de grootte en inrichting volgens uw voorkeuren kan vastleggen. Voor buitenshuis kan u bij Vitaluxe terecht voor een hippe barrelsauna, die volledig op uw maat wordt vervaardigd. Deze barrelsauna’s zijn uitstekend bestand tegen weer en wind en kunnen door de houtkeuze, isolatie en ronde vorm de opgewekte warmte heel efficiënt vasthouden. Naast de plaatsing van de sauna verzorgt Vitaluxe ook de inrichting met kachel, lavastenen en verlichting.
 

Genieten van de stralingswarmte van een infrarood sauna

De werking van een infraroodcabine is gebaseerd op de infrarood warmte die opgewekt wordt met elektrische stralers. Deze stralingswarmte dringt diep in het lichaam door en geeft positieve effecten op uw spieren, gewrichten, bloeddoorstroming en afweersysteem. Dit alles creëert een gevoel van algemeen welzijn en diepe ontspanning.
Infrarood sauna’s zijn ideaal voor kleinere ruimtes. Ze zijn immers verkrijgbaar als compacte cabines voorzien van glazen deuren voor een gevoel van ruimte. Ze hebben geen nood aan ventilatie of aanpassingen aan uw elektriciteitsvoorziening. Een infrarood saunasessie duurt ongeveer 30 minuten, gevolgd door een warme douche en rust. Dit laatste past uitstekend in een druk alledaags leven.

Vitaluxe biedt u praktisch advies bij uw keuze van houtsoort en type stralers naargelang uw noden. Keuze gemaakt? Dan verzorgt Vitaluxe de volledige installatie en staat graag voor u klaar voor onderhoud of eventuele herstelling.

Bekijk hier ons aanbod van infraroodsauna’s van verschillende kwaliteitsvolle merken.